About me

Hey ! Welkom op mijn kleine stukje internet, verdiep je samen met mij in de wereld van HEALTH ! Ik schrijf over alles wat met een gezonde leefstijl te maken heeft, denk aan recepten, bewegen, supplementen en heel veel tips om jou op weg te helpen naar een healthy and joyfull life ! 

Mijn naam is Sarah Manoah Schippers, het meisje achter deze blog. 18 jaar geleden ben ik geboren in het Overijsselse dorp: Nijverdal, later ben ik als jongste uit een gezin van 6, opgegroeid in een stadje verderop genaamd Rijssen. In 2017 heb ik mijn opleiding tot voedingsmanager mogen afronden en daarnaast heb ik een leuk bijbaantje als serveerster bij een lunchroom. Ik droom ervan om ooit zelf een klein koffietentje te runnen, I love my coffee ;p

Mijn enthousiasme voor gezonde voeding en natuurlijke producten is de laatste jaren zich steeds verder gaan ontwikkelen. Mijn moeder heeft een natuurdrogist en heeft dus veel kennis over supplementen en producten op natuurbasis, daar heb ik waarschijnlijk ook mijn nieuwsgierigheid naar gezondheid aan te danken !  Ik kan uren op het internet rondstruinen en in boeken lezen over de verschillende effecten en gezondheidsvoordelen van voeding op het lichaam. Of over de natuurlijke producten zoals huidcrèmepjes en de zogenaamde detoxflesjes. De nieuwsgierigheid die het bij mij oproept om het zelf uit te proberen is vaak veel te groot! Alle ervaringen die ik ga meemaken wil ik delen op mijn blog ! Ook vind je hier recepten op basis van natuurlijke ingrediënten, uitleg over “gezonde” producten en lifestyle gerelateerde artikelen.

Mijn ‘food habits’.
De recepten op mijn site zullen voornamelijk suikervrij zijn en volledig bestaan uit natuurlijke producten. Ik vind belangrijk om verantwoorde recepten en producten met de wereld te delen. Nu zeg ik natuurlijk niet dat een chocoladetaart gemaakt van dadels het gezondste is wat je kan eten maar ik geloof wel dat het wat gezonder is dan de verleidelijke chocotaart die je aan zit te staren in de vitrine bij de bakker. Zelf eet ik geen producten met toegevoegde suikers, ook probeer ik zoveel mogelijk plantaardig te eten en weg te blijven bij koemelk (boter, kaas). Puur omdat mijn lichaam daar niet goed mee om kan gaan. Als vervanger kies ik vaak voor schapen kaas en amandelmelk. Je zult me ook regelmatig kokosolie zien gebruiken, de gezondheidsvoordelen zijn eindeloos! 

Beweging.
Als kind ben ik begonnen bij de gym vereniging, ik kwam er al snel achter dat mijn lichaam daar niet voor bestemt was en de lol was er dus snel vanaf. In groep 5 had ik besloten dat ik wel op wedstrijdzwemmen wilde, ik bleek er nog redelijk goed in te zijn ook. Na ongeveer 1 jaar trainen op de basis groep mocht ik mee doen bij de selectie. Ik zwom wedstrijden op alle categorieën en won geregeld wat. Helaas hoe leuk ik het ook vond moest ik er mee stoppen, ik ging naar de middelbare school en mijn trainingstijden gingen niet samen met die van mijn schoolrooster.. dit resulteerde in een sport-loze middelbareschooltijd, wel heb ik nog een tijdje met mijn moeder en zus aan fitness gedaan maar naast school en werk was dit haast niet te doen. Afgelopen jaar ben ik begonnen met afwisselend hardlopen en skeeleren, dit bevalt me erg goed. Ik kan beslissen wanneer ik ga en waarheen ik ga, ook doe ik af en toe krachttraining via YouTube filmpjes (heel charmant, haha).

Het is belangrijk een goede balans te creëren tussen sporten en rusten, het zelfde geldt voor gezond en wat minder gezond eten. Er zijn geen regels en dat maakt het zo leuk !

Liefs Sarah !